Bafra Ziraat Odası

Bafra Ziraat Odası > Haberler > Tarımsal Atıkların Geri Kazanılması...

Tarımsal Atıkların Geri Kazanılması...

Samsun`un Bafra İlçesi`nde Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından tarımsal atıkları geri kazanmak adına Dr. Figen Ar ve Conplusultra Genel Müdürü Andreas Karner tarafından çiftçilere seminer verildi.Odamız toplantı salonunda başlayan akabinde çeltik fabrikası, arazi ve kümes gezileriyle devam eden seminerde konuşmacı olarak Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Dr. Figen Ar ve Conplusultra Genel Müdürü Andreas Karner yer aldı.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen tarımsal atıkları geri kazanmak adına yapılan projenin hedeflerinden bahseden Dr. Figen Ar konuşmasında, 'Tarımsal atıkları enerji alanında değerlendirmek için yapılmış bir proje. Karadeniz Bölgesinde tavuk gübresi, pirinç kabuğu ve fındığın yeşil kabuğunu Bafra`da da tavuk gübresi ve pirinç atıkları ve kabukları ile ilgileniyoruz. Proje Birleşmiş Milletler Sanayi ve Kalkınma Teşkilatı ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından destekleniyor. Bu çalışmada Bölgede atıkların ülke ekonomisine geri kazanılmasını hedefliyoruz. Çiftçi ve yatırımcıya ne gibi bir artı sağlıyor bunları analiz ediyoruz. Projenin çalışmaları 5 yıl kadar sürecek. Proje kapsamında ilk olarak Karadeniz Bölgesini tercih ettik' dedi.